Pravi odgovor na pitanje: čija je Bosna i Hercegovina? - Čolaković, Rodoljub (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
Članak je objavljen u časopisu Pregled, br. 11, 1973. godine.