Odgojno-obrazovni sustav Bosne i Hercegovine temeljna pretpostavka integracije BiH u Europosku uniju - Brkić, Milenko (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2020)
Opće je poznato da odgojno-obrazovni sustav jedne zemlje, u svim svojim segmetnima i na svim razinama, obilato dijeli sudbinu svih društvenih, gospodarskih, političkih, kulturoloških i drugih zbivanja i promjena koje se odvijaju u toj zemlji.