Moral i štampa: Dževad Sulejmanpašić, žurnalizam razarač čovječanstva i novinarstvo sa najmanjom merom žurnalizma. Zagreb, 1936. - Kršić, Jovan (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
Rad je objavljen u časopisu Pregled, br. 154-155, 1936. godine.