Mladen Čaldarović : 1916-2010 - Strpić, Dag (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2011)
Prije nekoliko godina, a na prijedlog svoje Znanstvene sekcije, Hrvatsko politološko društvo dodijelilo je Mladenu Čaldaroviću svoju dosad jedinu Zahvalnicu za životno djelo u nastavi na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.