Svjedočenje iznutra - Ivanović, Vesna (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2013)
Tekst je prikaz knjige Hiljadu i druga noć: balkanski ambasador na Istoku Zlatka Dizdarevića (Sarajevo, Rabic, 2012).