Odjek demonstracija iz 1968. godine u svjetsko-zapadnoj štampi - Zogaj, Agim (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2009)
Tekst je prezentiran na naučnom simpoziju na temu “Demonstracije iz 1968. godine na Kosovu”, održanom u Prištini od 24 do 25. novembra 2008. godine.