Geopolitičke, demografske, privredne i geostrategijske karakteristike Sarajevsko-zeničke regije (prilog novoj bosanskohercegovačkoj geopolitici) - Najetović, Džemal (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2019)
Rasprave vezane za promjenu uređenja i regionalizaciju prostora Bosne i Hercegovine podstakle su me da putem časopisa “Pregled” ponudim koncept regionalizacije, utemeljen na očuvanju naše države, kojeg sam šire obradio u magistarskom radu pod naslovom “Geopolitički značaj Sarajevsko-zeničke regije u očuvanju državnosti Bosne i Hercegovine”, koji sam odbranio krajem aprila ove godine na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.