In Memoria "Nikola Kovač (1936 - 2007)" - Lešić, Zdenko (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2007)
Da ćemo umrijeti – i da to može biti u bilo kom trenutku to dobro znamo. Pa ipak ima smrti koje nas iznenade, pa se, zatečeni, pitamo: “Je li moguće?” Nekoga smo takoreći još juče vidjeli, vedrog, nasmijanog, punog i planova i energije; a, eto, danas više nije s nama, s ove naše strane.