Epistemološko-metodološki pristup istraživanju u društvenim znanostima - Osmić, Amer (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2015)
Tekst je prikaz knjige Metodološke rasprave: Epistemološko-metodološki pristup znanosti Senadina Lavića (Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Sarajevo, 2014).