ZAVNOBIH je društvena, historijska i naučna činjenica - Čekić, Smail; Sušić, Osman (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2019)
U tekstu se razmatra ZAVNOBiH kao društvena, historijska i naučna činjenica, sa stanovišta njegove uloge i značaja u obnovi državnosti Bosne i Hercegovine, potvrde njenog historijsko-političkog i državno-pravnog kontinuiteta, te ravnopravnosti njenih naroda.