Hastingsovo shvatanje nacije i nacionaliteta - Zolota, Alma (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2013)
Tekst je prikaz knjige Gradnja nacionaliteta Adriana Hastingsa (Adamić, Rijeka, 2003).