Transformacija filozofije u teoriju djelovanja i institucija: aspekti Gehlenove antropologije - Šarčević, Abdulah (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2019)
Kada pokušamo okarakterizirati suvremene rasprave koje se odnose na princip subjekta i subjektivnosti, ustanovljujemo da se o njemu raspravljalo sa kritičko-teorijskog i filozofsko-antropološkog stanovišta.