Kriminalitet i tranzicija u zemljama Centralne i Istočne Evrope - Smailagić, Nedžad (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2020)
Tekst je prikaz knjige A. Šelih i A. Završnika (ur.), Crime and Transition in Central and Eastern Europe, izd. Springer Verlag, 2012