Ustavnost i zakonitost u Republici Albaniji - Robaj, Avdullah (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2007)
Studija je rezultat višegodišnjeg istraživačkog rada na proučavanju ustavnosti i zakonitosti u Republici Albaniji. Boraveći izvjesno vrijeme u Republici Albaniji, angažirao sam se i uključio u proučavanju političko-ustavnog sistema s teoretskog aspekta, osvrćući se i analizirajući pravnu regulativu Albanije, s posebnim osvrtom na Ustav, kao i zaštitu ustavnosti i zakonitosti s pragmatičkog i institucionalnog aspekta, a posebno s aspekta Ustavnog suda. U studiji je sažeto 15-godišnje iskustvo zaštite i kontrole ustavnosti i zakonitosti u Republici Albaniji, predstavljeno na analitički i stručni način.