Sociologija u učionici: Analiza nastavne prakse u srednjim školama u Kantonu Sarajevo (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2019)
Generalni cilj ovog istraživanja je bio da se identificiraju osnovni problemi organiziranja i izvođenja nastavnog procesa, da se objasne uzroci ovih problema, te da se na koncu daju preporuke za daljnje unapređenje izvođenja nastave iz nastavnog predmeta Sociologija. Istraživanje je provedeno u periodu od februara do septembra 2018. godine i bilo je ograničeno na iskustva odabranih srednjih škola na području Kantona Sarajevo. Nalazi istraživanja primarno upućuju da je krucijalno raditi na unapređenju kvaliteta udžbenika. Također, pokazalo se potrebnim razvijati kvalitetne programe cjeloživotnog učenja za profesore i profesorice u srednjim školama, a koji bi se osmišljavali u saradnji sa svim akademskim institucijama koje okupljaju eksperte i ekspertice iz oblasti sociologije.
Keywords: sociologija; srednje škole; nastavna praksa; dodatne edukacije za profesore i profesorice