Izutsuov doprinos islamskim studijama (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2012)
Tekst je prikaz knjige “Japanski doprinos islamskim studijama: naslijeđe Toshihika Izutsua otvoreno interpretaciji”, Kulala Lumpur, IIUM Press, 2010.