(PR)edizborne kampanje i PR evolucija medija : Savršen zločin (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
Brisanje realnosti i konstrukcija virtualne političke scene na bosanskohercegovačkim prostorima odvija se u svojevrsnim cikličnim krugovima, koji vremenom postaju sve uži, reducirajući se namedijske slike političkih lidera u neposrednom, nezavršenom javnom činu – vrtlogu znakova bez značenja koji više nisu upućeni nikome. Saučesništvo politike, medija i PR-a u konstrukciji stvarnosti i stvaranju teatarske države s dvorskom javnosti (Meyer, 2003) i u savršenom zločinu ubijanja realnosti (Baudrillard) bazirano je na medijsko-političkom spektaklu strukturiranom na temeljima savremene medijske produkcije i konstrukcije realnosti u svojevrsnoj političko-PR-ovskoj kolonizaciji medija i medijskoj kolonizaciji PR-izirane politike.
Keywords: Bosna i Hercegovina; politika; mediji; PR komunikacija; predizborne kampanje