Moral i korupcija u javnom sektoru Bosne i Hercegovine (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2019)
Proces tranzicije Bosne i Hercegovine iz netržišne (nekada samoupravne, a tokom rata podržavljene privrede) u modernu tržišnu ekonomiju je u krizi već nekoliko godina.