Sport u procesu integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju - Rađo, Izet (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2020)
Proces integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju znači sve ono što ovu zajednicu čini cjelinom i predstavlja je kao jedan identitet. Pitanje integracije u Evropsku uniju pitanje je sazrijevanja u smislu svih društveno-historijskih pretpostavki koje, kao takve, nisu jednom zasvagda zadate, nego i same pretpostavljaju varijabilnost i kvalitativnu promjenjivost.