Rezime konferencije - Sijerčić-Čolić, Hajrija (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2019)
Radi procjenjivanja i unapređivanja znanja o idejama u radovima Alije Izetbegovića, posebno onih koje se odnose na pojmove pravda, pravo, sloboda, vlast, država i koje egzistiraju u našem svijetu u kojem se „drugi“ diskriminiraju i u kojem se iz dana u dan u sve većoj mjeri onemogućava zajednički život, Univerzitet u Sarajevu i Univerzitet Yildirim Beyazit u Ankari organizovali su, na 15. godišnjicu smrti predsjednika Izetbegovića, međunarodnu konferenciju pod nazivom „Alija Izetbegović i njegovo shvatanje prava i države“.