Ekologizam kao ideološka poštapalica - Ibraković, Dželal (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2012)
Tekst je prikaz knjige Vrijeme sve(politike): iluzije savremenog ekologizma Jusufa Žige, Sarajevo, BZK “Preporod”, 2012.