Izazov znanstvenog promišljanja masmedijskog komuniciranja s postdejtonskom bh. javnošću - primat manipulacije ili opstojnost dijaloga - Došenović, Maja (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2012)
Masmedijsko komuniciranje s postdejtonskom bosanskohercegovačkom (bh.) javnošću promišljano spram problematizirane dileme između dijaloga i manipulacije; akutne „boljke“ bh. komunikacijskog bitka i društvene stvarnosti, kako užih, bh., tako i širih, europskih i svjetskih okvira; masmedijsko (pre) oblikovanje društvene stvarnosti s posebnim osvrtom na poziciju i ulogu masmedija u Novom dobu društvene stvarnosti; javnost u „raljama“ medijske globalizacije, rastočena između aktivizma mnijenjskog djelovanja i receptivnog konformizma suvremenosti; suvremena građanska misao i društvena (ne) moć – između dijaloga i manipulacije promišljana spram komunikacijskog konteksta; stanje bh. javnosti i medijske scene; izlaz iz krize komuniciranja – „mentalnom dijalizom“ (individualno) i obnovom društvenog supremativa građanskog (opće, zajedničko).