Savremeno društvo i identitet - Džafić, Adnan (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2010)
Autor u ovom tekstu raspravlja o problemima krize i nemoći globalnog društva. Autor također analizira način na koji je pojam identiteta definiran i protumačen u savremenim sociološkim enciklopedijama i literaturi.