Homage za fra Petra Anđelovića, negdašnjeg provincijala Bosne Srebrene - Fejzić-Čengić, Fahira (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2009)
Srela sam ga, sad već možemo reći davne, ili gotovo davne 1991. ili 1992. godine, zavisi kako gledamo na ‘davnost’. Iz ptičije perspektive zrelosti, ili iz žablje perspektive djetinjstva. Naravno, ovdje u Sarajevu, u sjedištu neke vrste rezidencije franjevačkog provincijala, u ugodnom ambijentu nedaleko od Višnjika, kao novinar.