Pitanje bošnjačke etnogeneze - Drançolli, Jahja (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2009)
Tekst je izlaganje sa promocije knjige Ibrahima Pašića PREDSLAVENSKI KORIJENI BOŠNJAKA, knjiga I, /Od planine Romanije do istočnih granica rimske provincije Dalmacije/, Mostar 2008. Promocija je održana 20. 11. 2008. godine.