Sigurnosne studije u tranziciji - Ibrahimagić, Omer (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2019)
U eri rastuće globalne neizvjesnosti i novih prijetnji sigurnosti kao i raširene zbunjenosti tekućim zbivanjima u svijetu, knjiga SIGURNOSNE STUDIJE U TRANZICIJI predstavlja pravovremen i dobrodošao poduhvat u istraživanju i teorijskom osmišljavanju sigurnosne problematike. Ona sadrži značajne doprinose grupe autora s različitim teorijskim polazištima i kulturnim tradicijama, ali sa sličnim sistemima i ljestvicama vrijednosti. Osobenost knjige čini i okolnost da je zajednički izdavački napor dva bosanska univerziteta.