O strategiji privrednog razvoja Bosne i Hercegovine - Ćećez, Momir (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2019)
Bosna i Hercegovina je rijetka zemlja koja nije imala razvojnu strategiju. Tek u martu 2004. godine Parlament BiH je raspravljao o srednjoročnoj razvojnoj strategiji 2004.-2007. godine – strategija smanjenja siromaštva. U zadnje dvije godine imali smo dva prijedloga strategija razvoja, a ovo je treći - konačni. Urađen je uz vrlo opsežne pripreme, diskusije na okruglim stolovima i državnim institucijama.