Filozofija bošnjačke političke historije - Halilović, Enver (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2014)
Tekst je prikaz knjige akademika Muhameda Filipovića Kraj bošnjačkih iluzija: Rasprava o uzrocima poraza bošnjačke politike i odgovornosti za njih („Prosperitet“ d.d., Sarajevo, 2014, 320 str).