Trgovački život u Sarajevu u drugoj polovini 19. stoljeća - Nametak, Muhamed (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2018)
Istraživanje privrednog života Bosne i Hercegovine u prošlosti oblast je kojoj u posljednjih nekoliko godina nije davano mnogo pažnje. Značaj i uloga kretanja novca i razvoja ekonomskog života tema je čiji je značaj u Evropi davno prepoznat kao jedan od pokretača historijskih promjena. Istraživanja privrede omogućuju uvid u ona područja koja dosadašnja historiografija nije dovoljno tretirala, a koja su značajna za sagledavanje svih za život čovjeka važnih stvari.