Šta je institucija? - R. Searle, John (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2018)
Kad sam bio dodiplomac u Oxfordu, učili smo ekonomiju gotovo kao da je riječ o prirodnoj znanosti. Predmet ekonomije može se razlikovati od fizike, ali samo na način na koji se predmet hemije ili biologije razlikuje od fizike.