(untitled) (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2009)
Navedeni rad daje kratak prikaz teritorijalno-političke organizacije i obuhvata sjeverne bosanske zemlje Usore u srednjem vijeku. U radu je jasno prikazan dezintegracioni proces koji je rezultat izraženije feudalizacije i jačanja plemstva. Kao rezultat navedenih procesa, kada je u pitanju Usora, prikazan je proces daljnjeg raslojavanja navedenog prostora, ali uz istovremeno zadržavanje integracionih odnosa kroz instituciju usorskog vojvode. Rad daje i kratak prikaz u kontinuitetu razvoja političkih institucija, ali i teritorijalnog obuhvata navedenog prostora u dužem vremenskom periodu.