(untitled) (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2020)
Među brojnim pitanjima koja stoje pred Bosnom i Hercegovinom jedno se zasigurno odnosi na problem implementacije filozofije održivog razvoja u sklopu strateških opredjeljenja u budućnosti. Koncept filozofije održivog razvoja, za razliku od koncepcije dinamičnog razvoja u stabilnim uvjetima, pretpostavlja alokaciju i racionalnu upotrebu oskudnih resursa, koji postaju conditio sine qua non stabilnosti i održivosti ne samo ekonomskog razvoja nego i ukupnog vrijednosnog sistema suvremenog svijeta. S punim pravom želimo vjerovati da tom i takvom svijetu pripada i Bosna i Hercegovina.