(untitled) (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2020)
Knjigu Special Education in Contemporary Society - An Introduction to Exceptionality čine 2 dijela, 14 poglavlja i 692 (+xxvi) stranice. Opremljena je velikim brojem slika, ilustracija, shema i jednim CD-om. Autor, Richard M. Gargiulo, uz pomoć nekoliko saradnika, diskutirao je o različitim pitanjima i problemima iz oblasti specijalnog odgoja i obrazovanja, i to iz konteksta inkluzivnog obrazovanja. Knjiga je pisana na engleskom jeziku i bilo bi dobro da se prevede na naš jezik i na taj način bude dostupna na našem tržištu i odgojno-obrazovnom radu u našim školama. Knjiga bi bila izuzetno korisna studentima koji se pripremaju da rade kao nastavnici, pedagozi, psiholozi, defektolozi..., ali i profesionalcima koji već rade, na bilo koji način, sa osobama s posebnim potrebama.