(untitled) (Pregled: časopis za društvena pitanja / Periodical for social issues, 2019)
Prof. dr. Nikola Kovač, redovni profesor Univerziteta u Sarajevu (Filozofski fakultet, Odsjek romanistike), jedan je od najaktivnijih "saputnika" likovnog života u Bosni i Hercegovini. Njegovo interesovanje za slikarstvo potiče iz sklonosti i osjećaja za likovni izraz i čini komplementarno područje širokom kulturno-civilizacijskom području romanistike, njegovoj primarnoj vokaciji.