PREGLED : Časopis za društvena pitanja - ISSN 1986-5244

Home Novosti ČASOPIS PREGLED INDEKSIRAN U DVIJE MEĐUNARODNE BAZE PODATAKA
ČASOPIS PREGLED INDEKSIRAN U DVIJE MEĐUNARODNE BAZE PODATAKA Ispis E-mail

 

Izuzetno nam je zadovoljstvo što našim čitaocima možemo prenijeti informaciju da je Pregled : časopis za društvena pitanja indeksiran u međunarodnoj bazi podataka INDEX COPERNICUS i uvršten u listu indeksiranih časopisa EBSCO Publishing baze podataka. Uskoro će i sadržaji posljednjih brojeva časopisa biti dostupni za pretraživanje u ovoj bazi podataka.

INDEX COPERNICUS je poznati sakupljač baza skraćenih i punih tekstova časopisa. Index Copernicus Master List obezbjeđuje veliki broj jedinstvenih bibliografskih servisa, uključujući indeksiranje, rangiranje i procjenu časopisa, uvezujući imena autora u Indeks Copernicus mrežu raširenu u cijelom svijetu.

EBSCO je vodeći svjetski sakupljač baza punih tekstova časopisa, bibliografskih baza i odgovarajućih servisa za sve vrste biblioteka, istraživačkih organizacija i korporacija. To je baza u kojoj na desetine hiljada institucija širom svijeta i milioni krajnjih korisnika mogu pretraživati dostupne časopise iz različitih oblasti.

Još jedna novost za naše čitaoce je mogućnost da sve informacije o časopisu, upute za autore i sadržaje objavljenih tekstova dobiju na web stranici Pregleda www.pregled.unsa.ba koju je dizajnirao i kreirao Univerzitetski tele-informatički centar Univerziteta u Sarajevu (UTIC). Na ovaj način izražavamo zahvalnost direktoru i saradnicima ovog centra na značajnoj podršci.


REDAKCIJA ČASOPISA PREGLED